Tervetuloa Autekin fuksit 2024

Tervetuloa sinä tuore Autekin fuksi! Ensimmäiseksi suuret onnittelut valituksi tulemisesta Tampereen Yliopiston urheilullisimpaan, puhutuimpaan sekä keltaisimpaan kiltaan, Automaatiotekniikan kiltaan. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa tulevasta fuksivuodestasi. Lue alhaalta lisää!

Mikä ihmeen fuksi?

Ensimmäistä vuottaan Tampereen Yliopistossa opiskeleva henkilö. Tunnetaan myös fuksipalleroina. Fuksivuosi on tunnetusti ihmisen parasta aikaa, jonka perään kaikki kokeneemmat opiskelijat jatkuvasti haikailevat. Fuksit tutustuvat opiskeluvuotensa aikana Tamperelaisen opiskelijaelämän saloihin, ja kaikki Hervannassa opiskelevat fuksit saavat vuotensa loppuhuipennuksen Tammerkosken kuohuissa, kun heidät kastetaan ihka oikeiksi teekkareiksi.

Entä mikä ihmeen fuksipassi?

Pieni vihkonen, jonne kerätään leimoja huikeista tapahtumista, sekä muista fuksivuoden edesottamuksista. Pidä passisi, tai edes osa sen sivuista aina mukana ja tallessa! Väritä oman tyylisi mukaan ja muista ruinata fuksivastaavalta ja toimareilta leimoja.

Miten pääsen parhaiten alkuun opiskelun alkaessa?

Jo ensimmäisestä päivästä lähtien kiltamme fuksivastaavat sekä heidän kanssaan toimivat tuutorit ottavat sinut vastaan heti kun yliopiston järjestämät alkutilaisuudet ovat ohi. He opastavat sinua kaikessa missä apua tarvitset, ja vaikka et ehtisikään Tampereelle vielä opiskelujen alkupäivinä tai -viikkoina, ehdit mukaan vielä myöhemminkin erittäin hyvin. Löydät myös tämän sivun alaosasta tarkempaa tietoa kiltamme fuksivastaavista.

Voit tutustua jo kesän aikana tuleviin fuksikavereihisi, sekä kiltamme fuksivastaaviin! Sinun tarvitsee vain ladata itsellesi Telegram-sovellus, ja liittyä QR-koodin kautta keskusteluryhmään, joka on tarkoitettu Autekin 2024 vuoden fukseille. Telegram on suuressa suosiossa kampuksella ja suurin osa killan viestinnästä tapahtuu sen välityksellä, joten sen lataaminen kannattaa jo ennen koulun alkua.

Liity myös näihin tärkeisiin Facebook-ryhmiin:

TUTUSTU NÄIHIN ENNEN ORIENTAATIOVIIKKOA

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka on otettava vastaan määräaikaan mennessä. Ota paikka vastaan sähköisesti Oma Opintopolku -palvelussa. Kirjaudu palveluun Opintopolku.fi-sivun oikean yläkulman ”Kirjaudu sisään” -linkistä ja toimi palvelun ohjeiden mukaisesti. Voidaksesi ottaa paikan vastaan sähköisesti, tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.

Tarkemmat ohjeet

Käyttäjätunnukset

Uudelle opiskelijalle luodaan automaattisesti henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana sekä sähköpostiosoite, kun opiskelija on ilmoittautunut läsnä- tai poissaolevaksi. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla opiskelija kirjautuu TUNI:n verkkopalveluihin, ja palveluja voi käyttää miltä tahansa koneelta. Saat käyttäjätunnuksesi käyttöösi aikaisintaan ennen lukuvuoden alkamista oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla. Jos et halua hankkia tunnuksia etukäteen, voit hankkia käyttäjätunnuksen myös ensimmäisen opiskeluviikon aikana vaikkapa oman tutorin opastamana.

TUPAS

Ylioppilaskunta

Tampereen ylioppilaskunta TREY on kaikkien 18 000 Tampereen yliopistossa opiskelevien yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Kaikki me 18 000 opiskelijaa olemme ylioppilaskunta. Yliopistolain mukaan ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään. Käytännössä tämä ilmenee esimerkiksi erittäin aktiivisessa edunvalvonnassa, järjestötoiminnan varjelemisessa, monipuolisten jäsenpalveluiden tuottamisessa sekä ainutlaatuisen tamperelaisen opiskelijayhteisön ylläpitämisessä.

TREY

Tampereen teekkarikulttuuri

Teekkarikulttuuri kukoistaa vahvasti killassamme sekä yliopistomme muissa teekkarikilloissa, jotka ovat peräisin aiemmasta Tampereen Teknillisestä Yliopistosta. Tampereen Teekkarit ry ylläpitää ja kehittää yhteisessä yliopistossamme tamperelaista teekkarikulttuuria. Yhdistyksen keskeisimmät vastuualueet ovat Teekkarisauna, Wapun teekkaritapahtumat kuten lakitus ja Teekkarikaste, Lakinlaskijaiset, Teekkarilakki, Tampereen teekkareiden vuosijuhlat.

Tervetuloa Teekkariksi

HIHAT JOISSA ROIKKUA

Rasmus Savelius
Fuksitoimihenkilö

rasmus.savelius[at]tuni.fi
Telegram: @RasmusSavelius

Kalle Tuominen
Fuksivastaava

0440200309
kalle.tuominen[at]tuni.fi
Telegram: @KasvatusMinisteri

Otto Sallinen
Fuksitoimari

otto.sallinen[at]tuni.fi
Telegram: @ottosallinen